Information om nya releaser av sajter och andra spännande internetnyheter.

Arvako Sajtreleaser

Drömmen om Bergmans etsning gick i stöpet

När Ingmar Bergmans lösöre auktionerades ut en tid efter hans död var det många som var på plats med drömmar om att köpa något unikt från hans liv. Men det var många som snabbt fick ge upp och gå hem då priserna gick upp till ofattbara nivåer. En filmforskare – och stor beundrare av Ingmar Bergman – hade laddat sig med 1 000 kronor och hoppades på att kunna köpa en etsning från Det sjunde inseglet. Men när hon såg vad allt annat gick för, så gav hon upp och åkte hem.
När ett porträttfotografiet av Bergman – taget av Irving Penn med dedikationen ”With greetings and many thanks, Irving Penn” – slutade på 520 000 kronor var det ganska tydligt varthän det barkade.
Ett satsbord i tre delar, där Ingmar Bergman ristat in personliga anteckningar, hade ett utropspris på 8 000 till 10 000 kronor och gick för 85 000 kronor. En gammal stereo med förstärkare, skivspelare och högtalare gick för nästan tio gånger mer än utropspriset. Det landade till slut på 98 000 kronor – exklusive skivorna, för den samlingen gick för 72 000 kronor. Långt över värdet om vem som helst annars hade ägt grejorna. Totalt inkasserades smått otroliga 18 miljoner kronor under auktionen av Ingmar Bergmans efterlämnade ägodelar. Så vad skulle man gjort om man verkligen ville ha något av Bergman, men bara kunde undvara den där tusenlappen? Det finns alltid onlinelan.se. Gå in och kolla hur du kan låna till din dröm.

No related posts.

Comments are closed.