Information om nya releaser av sajter och andra spännande internetnyheter.

Arvako Sajtreleaser

Fetma på film

Att Hollywood anammat modet att smalt är bra och tjockt är dåligt är knappast någon nyhet. Det är bara att titta på alla filmer och tv-serier med trådsmala – på gränsen till anorektiska – kvinnor. Och när det är någon som ska vara ful, så är hon ofta tjock. Få undantag finns att hitta. På rak arm kan man nästan bara säga Queen Latifah som exempel på en kvinna i Hollywood som är storlek större och samtidigt anses vacker. Annars ska det vara smalt smalt smalt. Tjocka människor skämtas det med i Hollywood.

Som exempel “Shallow Hal” och “The nutty professor”. Något som roar vissa och upprör andra. Vissa blir även upprörda över hur feta människor framställs i den animerade filmen “Wall-E”, där de framställs som lata och naiva. Vilket i och för sig är upprörande, men inte helt sant. Det är ganska tydligt i filmen att den inte säger att tjocka människor är lata och naiva, utan att lata och naiva människor blir tjocka. Tjockhet är ingen egenskap, det är en fysisk form. Lathet och naivitet är egenskaper – och kan leda till en fysisk form. Det är skillnad.

Det betyder inte att alla människor som är tjocka har egenskaperna lathet och naivitet. Många har kämpat ihärdigt med sin vikt och kämpat mot flera svåra hinder och ändå inte lyckats gå ner något nämnvärt. Lever man i detta helvete kan man behöva lite extra hjälp på vägen. Du kan läsa om olika sätt att gå ner i vikt på http://www.viktfakta.se.

No related posts.

Comments are closed.