Information om nya releaser av sajter och andra spännande internetnyheter.

Arvako Sajtreleaser

Frågor och svar kring att bygga en balkong

Frågor och svar kring att bygga en balkong

Fråga: Kan jag bestämma själv om jag ska bygga en balkong eller inte.
Svar: Nej. Det är flera instanser på vägen som måste säga sitt innan ett balkongbygge kan bli av. Om du bor i en bostadsrätt måste bostadsrättsföreningen godkänna ett balkongbygge. Olika föreningar har olika beslutsprocesser – men vanligtvis behövs att beslutet tas på en stämma. Därefter krävs ett bygglov från stadsbyggnadskontoret. Om huset är gammal kan det vara K-märkt och förbjudet att göra förändringar i. Och även om man skulle få tillstånd att bygga balkong ställs det krav på att den ska smälta in i omgivningen på ett bra sätt för att ett bygglov ska godkännas.

Fråga: Blir det dyrt att bygga en balkong?
Svar: Detta är helt beroende på vem du låter bygga din balkong och vilken sorts balkong du vill ha. Dock bör du tänka på att du kan få ett bättre pris om du får grannar med dig i bygget också. Dessutom bör du tänka på att värdet på din lägenhet höjs av att du har balkong. Därför är möjligheten för ett fördelaktigt lån stort – och när du en gång säljer lägenheten lär du få tillbaks dina investerade pengar.

Fråga: Var kan man vända sig för att få en balkong byggd?
Svar: Det finns flera kompetenta balkongbyggare i regionen, men en väletablerad aktör i branschen är Fästeb Bygg AB. De har byggt balkonger i över 20 år och har god erfarenhet. De kan ge dig en helhetslösning.

No related posts.

Comments are closed.