Information om nya releaser av sajter och andra spännande internetnyheter.

Arvako Sajtreleaser

Från kobingo till onlinebingo

Kobingo är ett spel som man då och då kan stöta på i samband med marknader eller motsvarande arrangemang. Spelplanen läggs upp på en åker eller ett gräsfält som indelas i rutor – precis som en bingobricka. Innan spelet börjar ska deltagarna satsa pengar på en ruta. Därefter släpps kon ut. Denna ska vanka runt på spelplanen, äta och göra vad kor gör mest. Till slut har naturen sin gång och en komocka landar någonstans på spelplanen. Den som satsat pengar på den ruta där mockan landar, vinner. Till skillnad från vanlig bingo är kobingo inte helt och hållet slumpartat. Man kan till exempel anta att kon gärna håller sig till de områden av spelplanen där gräset är högst.
För spänningens skull använder man gärna en sinko – dvs. en ko som just för tillfället inte är mjölkgivande. Dessa kor äter mindre och har därför en lägre tarmaktivitet. Detta förlängde spelet och gör det mer spännande.
Steget är väldigt långt till onlinebingo. Här är spelet helt slumpartat och styrs av en slumpgenerator. Allt är datoriserat skött och går inte att påverka på något sätt. Spänningsmomentet är dock kvar. Man kan aldrig veta när ens nummer ska dras.
Och även om vägen är lång från kobingo på ett fält på en marknad och onlinebingo framför datorn, så är det lika spännande och lika roligt och intresserar massor av människor.
Vill du lära dig mer om onlinebingo kan du gå in och läsa en rad artiklar på http://www.bingoextra.se.

No related posts.

Comments are closed.