Information om nya releaser av sajter och andra spännande internetnyheter.

Arvako Sajtreleaser

”If you need a friend, get a dog”, Gordon Gekko

”If you need a friend, get a dog”, Gordon Gekko
Om du är det minsta intresserad av film eller av aktiehandel vet du redan vem som sa ovanstående replik.
Skådespelaren heter Michael Douglas och filmen hette ”Wall Street”, året var 1987 och filmen utspelar sig när yuppies och aktieklipp var som mest i ropet. Aktiemäklare var bland det tuffaste man kunde vara och när filmen kom fans plötsligt en lång rad med hårdkokta repliker som man kunde kasta omkring sig för att visa hur målinriktad och framgångsrik man var.
”Lunch is for wimps” är en annan replik som Douglas karaktär Gordon Gekko häver ur sig när han försöker drilla Charlie Cheens karaktär Bud Fox i aktiemäklaryrkets hårda och känslokalla värld.
Men det är på film och tiderna har också förändrats. Dessutom var Gordon Gekko dessutom direkt kriminell. Om du vill bli aktiemäklare eller vill anlita någon – så är det helt andra tongångar som behövs för att bli framgångsrik. En bra aktiemäklare är insatt i branschen, har koll på omvärlden och känner av ekonomiska trender.
Aktiemäklaren förmedlar aktier åt kunder och tar en provision på kundens vinst. En aktiemäklare kan ha många kunder och måste hålla en god relation med dessa. Så snarare än att ha en tuff och hård attityd så handlar det om stor social kompetens – för att lyckas i branschen. Men en förmåga att hålla ett högt tempo, vara stresstålig och kunna prestera under press är givetvis stora tillgångar också. Men på slutänden är det att förstå marknaden, förstå världen och förstå människor som gör en bra aktiemäklare.
Du kan läsa mer om aktiemäklare och aktiehandel på www.sparaiaktier.se. Här finns mycket information om olika sätt att handla med aktier i stora och små sammanhang.
(Filmen ”Wall Street” fick en uppföljare 2010 där Douglas återkom som aktiemäklaren Gordon Gekko.)

No related posts.

Comments are closed.