Information om nya releaser av sajter och andra spännande internetnyheter.

Arvako Sajtreleaser

Jens Saltin har en mastersexamen i ekonomi från Handelshögskolan i Stockholm

Afterwork med jobbet! Ni är ett större sällskap och beställer in både mat och dryck under några timmar. När kyparen kommer med notan är den inte “splittad”. Någon i sällskapet har bara kontanter, andra har bara kort. Någon har glömt sin plånbok.

Ja, den scenen har nog många av oss varit med om. Miniräknaren på mobiltelefonen kommer fram. Och det är med visst stresspåslag som sällskapet du tillhör lämnar restaurangen.

Men ska det verkligen behöva vara på detta sätt? Nej, självklart inte! Den tidigare Klarna-chefen Jens Saltin har, tillsammans med systemutvecklaren Fredrik Olofsson, tagit fram en app – Steven – som kommer att lansera under våren 2018.

Steven gör det enkelt att hantera gruppbetalningar. Och du slipper drabbas av huvudbry och svettningar. Med Steven ser man klart och tydligt vem som betalat och vem som inte har gjort det.

Jens Saltins erfarenhet av smarta betallösningar är stor. Under sju års tid arbetade han för det välkända företaget Klarna. Först var han key account manager för Klarna mobil och efter en sejour i Holland arbetade han som chef för Klarna över marknaden i Storbritannien.

När Jens Saltin valde att stiga av framgångståget Klarna var det många som undrade vilket nästa drag skulle bli för den framgångsrike svensken. Och Steven känns onekligen som det självskrivna nästa kapitlet för Saltin.

Steven kommer att bli ett mycket bra komplement till Swish. Ser man till appens användbarhet så luktar det succé lång väg. Jens Saltin och Fredrik Olofsson ambition är att först lansera Steven i Sverige men att med tiden även erövra Europa.

Jens Saltin har en mastersexamen, i ekonomi, från Handelshögskolan i Stockholm. Och innan Saltin började på Klarna arbetade han på en hedgefond i Kalifornien samt på Goldman Sachs i London.

No related posts.

Comments are closed.